Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az Idő árkádjai – Lous Stuijfzand (Jacqueline Stoop)

Lous Stuijfzand alkotásai már születésük pillanatában, amikor szemeiből, szívéből, keze nyomán életre kelnek, hosszú életet megéltnek tűnnek.

Munkája mindig az öntudatos erő és váratlan sebezhetőség nagyszerű és rejtélyes kombinációja, valamint magának az Időnek és annak személyes és külső, strukturált terének megragadása. Mind grafikai munkái, mind bronz szobrai fenséges nyugalmat árasztanak, az anyag, a technika, a színek, az ábrázolásmód és kompozíció egymásra épülő játékával jelenítik meg a szeszélyes, olykor hirtelen megálló, de mindenkor jelenlevő Időt. Az Időt, amely sokkoló megtorpanásai ellenére is fáradhatatlanul tovább halad, de barátsága jeléül drága emlékképeket ajándékoz nekünk, mi több, értelmet, szilárd alapot ad létezésünk bizonytalanságának. Hogy képes legyen egy permanens, gyengéd és szótlan megújulásra, és egy kétségbevonhatatlanul érvényes, meggyőző, új összefüggés megteremtésére.

Tovább a barkaonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2018-12-17 07:12:33

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.