Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Új színház Budapest belvárosában – Beszélgetés Cziczó Attilával (Jónás Ágnes)

 
 
Novemberben nyitotta meg kapuit az impozáns Váci utcában a Fém Arts & Café. A bensőséges atmoszférájú, kávéházi miliővel összeforrt kulturális színtér az együtt gondolkodást, a minőségi szórakoztatást, a közösségi-társadalmi kérdésekre való reflektálást és az optimizmust tűzte zászlajára.
 
Milyen célokkal és koncepcióval vágtak neki a FÉM, pontosabban Fém Arts & Café elnevezésű színházi és közösségi tér életre hívásának?

 

Kilenc évig csináltuk kolléganőmmel, Jendrics Anikóval a Fészek Színházat a VIII. kerületben, az Orczy úton: évről évre növekedtünk tudásban, tapasztalatban és nézőszámban, kialakult a törzsközönségünk, igény lett ránk. Idővel aztán kinőttük a helyet, és a nézők miatt is indokolt volt egy másik helyszín. Tavaly találtunk a Váci utcában az elképzeléseinknek megfelelő teret, ide álmodtuk meg az új színházat. Hozzánk tartozik egy takaros kávézó is, amely decemberben nyit, s amely tökéletes terep arra, hogy a közönség együtt iszogasson az alkotókkal, s közösen gondolkodjanak az előadásokról – tudniillik nálunk a tapssal nem érnek véget az előadások.
 
Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>
  
  

Megjelent: 2018-12-14 10:51:10

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.