Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A szakma egy része igényli a kritikai visszajelzést – Beszélgetés Turbuly Lillával (Kutszegi Csaba)

…ha valaki valóban rendszeresen elfogult vagy nagyon rossz minőségű kritikákat írna, akkor ezt a céhnek kötelessége lenne jelezni feléje.
 
Tisztújítást tartott a Színházi Kritikusok Céhe. A korábbi elnökség mandátumának lejártát követően lapunk munkatársát, Turbuly Lilla író, költő, színikritikust választották meg a céh elnökének. Ebből az alkalomból kérdeztük.
 
Magánemberként mi a jó számodra abban, hogy a Színházi Kritikusok Céhe elnöke lettél?
 
Ilyen nehezet kérdezni rögtön az elején… (nevet) Amikor a korábbi elnökség felkért arra, hogy pályázzak, az első gondolatom az volt, ha elfogadom, még kevesebb időm lesz a saját dolgaimat írni. A második az, hogy ha szembe jön velem ez a feladat, nem térhetek ki előle. Ezt valószínűleg otthonról hoztam: a szüleim folyton csináltak valami mást is a tanítás mellett, és mindenhová vittek magukkal. Színdarabokat tanítottak be, anyukám népi együttest, apukám sportkört vezetett. Időt és energiát áldoztak rá, hogy ezek a falusi kisközösségek működjenek. És ha működtek, ha sikerült valami eredményt elérni, az nekik is örömet jelentett.
 
Tovább a kutszelistilus.hu cikkére >>>
  
  

Megjelent: 2018-12-10 07:46:12

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.