Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


MAGASABB RÉGIÓKBAN – kamara.hu – Simon Izabella és Várjon Dénes fesztiválja a Zeneakadémián(Csengery Kristóf)

A zene érzéki művészet – ismerünk is sok olyan alkotást, amely megelégszik a puszta gyönyörködtetéssel. Az idén negyedszer megrendezett kamara.hu fesztivál azonban nagyobbrészt olyan művekből válogatott, amelyek a hangzás szépségét szellemi izgalmakkal társítják. CSENGERY KRISTÓF ÍRÁSA..

 
A kamara.hu fesztivál két központi muzsikusa kezdettől „irodalmi ihletésű” programokban gondolkozik. Korábban is megneveztek egy-egy középpontba állított művet, amely a megszólaló zenékhez gondolati analógiát kínált – idén ezt a funkciót Hermann Hesse (1877–1962) nagyregénye, az Üveggyöngyjáték (1943) töltötte be. A mű helyszíne a képzeletbeli Kasztália, amelyet szokás Svájccal azonosítani, nem véletlen tehát, hogy a programon bőségesen szerepeltek az olyan szerzők, előadók, művek, akik/amelyek Svájchoz kapcsolódnak. És persze az sem véletlen, hogy a fesztivál műsorán hangsúlyosan érvényesülő sokszínűség mellett és ellenére egységesítő tényezőként kapcsolta össze a nagyon is különböző zenéket a – Hesséhez illőn – magasrendű szemlélet, a humanista gondolat jelenléte.
 
  
  

Megjelent: 2018-11-30 10:50:30

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.