Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A melletted állót robbantja szét a bomba – 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál (Vízkeleti Dániel)

Kivételesen magas színvonalú filmekkel jelentkezett az idei, 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amit a közönség ritkán látott érdeklődéssel jutalmazott. VÍZKELETI DÁNIEL ÍRÁSA.

 

A 35 országból érkezett 59 filmre pontosan illett a fesztivál mottója: A világ legfrissebb lenyomata. Ennek megfelelően a díjazottak is a legkülönbözőbb témákból kerültek ki. A Nemzetközi Közönségdíjat az Erdők ideje című film nyerte, mely az ipari erdészetet és annak alternatíváit mutatja be. A Legjobb Emberi Jogi Film díját a Srbenka című alkotásnak ítélték oda, ami az 1991 telén Zágrábban meggyilkolt 12 éves szerb lány, és az esetről negyed évszázaddal később készült színdarab történetét mondja el. A fesztivál nyitófilmje Csuja László Kilenc hónap háborúja volt. Az alkotás az orosz-ukrán háborút mutatja be, katona főszereplője saját mobilfelvételeivel hozza testközelbe a háborút. Báron György, a Magyar Panoráma program felelőse külön örömét fejezte ki, hogy Csuja László filmjével, hosszú évek után először, végre újra kifejezetten magyar dokumentumfilmmel tudták megnyitni a fesztivált. A Magyar Panorámából kitűnt Révész Bálint Nagyi projektje, ami egy egyedi vallomás a generációk közti kapcsolatokról.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2018-11-16 06:04:15

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.