Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Eddig nem ismert Vajda Lajos-rajz került elő egy kép hátuljából

November 11-től látható a szentendrei Ferenczy Múzeumban (Kossuth u. 5.) a Világok között – Vajda Lajos élete és művészete című nagyszabású kiállítás. Az 1908–1941 között élt Vajda – a hazai művészettörténészek konszenzusos megítélése szerint – a modern magyar képzőművészet meghatározó, sokak szerint a legfontosabb képviselője, aki szorosan kötődött Szentendréhez.

A Ferenczy Múzeumban mintegy 150 alkotása kerül kiállításra, közülük többet most láthat először a magyar közönség. A tárlat kurátorai Szabó Noémi és Petőcz György. A kiállításhoz szervesen kapcsolódik Vajda Lajos felesége, a szintén jelentős festőművész Vajda Júlia (1913–1982) tárlata a Szentendrei KéptárbanMégis legyen kiállítás… – Vajda Júlia élete és művészete címmel. Erre az alkalomra jelenteti meg a szentendrei múzeum Petőcz György nagymonográfiáját a művészről. A sajtó képviselői kurátori tárlatvezetésen vehettek részt a Ferenczy Múzeumban, és először láthatták a Vajda Lajos-kiállítást. Az intézmény vezetése két éve döntötte el, hogy egy tárlattal tisztelegnek a Zalaegerszegen született művész életműve előtt, akinek munkássága 15 évet ölel fel.

 

Tovább a librarius.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2018-11-15 05:38:50

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.