Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Kodály újratöltve – Kodály Spicy Jazz: Reloaded (Varró Annamária)

A Kodály-emlékévben indult zenei projekt a szó szoros és tág értelmében is továbbviszi a magyar zeneszerző örökségét, hiszen épp azt csinálták a népdalalapanyaggal most, mint anno Kodály Zoltán: a meglévő értéket töltötték meg újra tartalommal, a végeredmény pedig egy zseniális lemez lett.

Az alig kétéves formáció tagjai – Görögh Dániel (trombita), Cséry Zoltán (billentyűs hangszerek), Szentgallay György (basszusgitár) és Köles Márk (dob) – a kodályi örökséget több módon is továbbviszik. A „zene mindenkié” mottója nyomán nemcsak gondozzák a zeneszerző által gyűjtött népdalokat, hanem a mester munkamódszerét követve újra is értelmezik azokat, ezúttal a jazz segítségével. A zenekar az albumon végig a jazz fő vonalán marad, de a tíztételes lemezen – köszönhetően annak, hogy minden zenész más-más szcénából érkezik – az egyes számokban különböző zenei stílusok bukkannak fel.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2018-11-14 11:52:43

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.