Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


They Shall Not Grow Old - Amikor tényleg megelevenedik az első világháború (Forgács W. András)

 
Több okból is várakozással néztem elébe Peter Jackson grandiózus első világháborús projektjének: először is ez volt az első 3D-s film, amelyet teljes sztereoszkópiájában élvezhettem – egy, a továbbiakban meg nem nevezett orvosi okból kifolyólag. Másrészt pedig az előzetes hírek olyan élményt ígértek, amilyenhez hasonlót eddig még soha nem láthattunk: az új-zélandi rendező ugyanis nemcsak restauráltatta az archívumokból fellelt korabeli filmes anyagokat, de a mai néző számára is élvezhető sebességgel és színekkel tette teljessé.
 
Oké, picit hazudok: várakozásom mellett erős kételyeim is voltak. Az ilyesfajta utólag kiszínezett-feljavított filmek eddig kivétel nélkül inkább egy 8 éves iskolás kifestőkönyveként sültek el – és inkább csak nyersanyagot biztosítottak egy bizonyos fajta internetes mémnek. Akármit is gondoljunk azonban Peter Jacksonról, egy dolog biztos volt: a végeredmény akkor is figyelemre méltó lesz majd, ha csak A hobbit renderelési szüneteiben foglalkoztak az anyaggal.
 
Tovább a 444.hu cikkére >>>

 

 
  
  

Megjelent: 2018-11-04 13:33:53

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.