Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Szőrén megülni a történelmet – Uršul’a Kovalyk A műlovarnő (Haklik Norbert)

Aki izgalmas kortárs irodalmi élményekre vágyik, annak mostanság vigyázó szemét nem Párizsra, hanem inkább Varsóra, Pozsonyra és Bukarestre érdemes vetnie. A Moravától-Elbától keletre, de a Fekete-tengertől nyugatra elterülő irodalmi tájakon kalandozva kiváltképp megéri kitüntetett figyelmet szentelni a nőíróknak. A lengyel Sylwia Chutnik, Olga Tokarczuk, vagy éppen a horvát Julijana Matanović ugyanis nem celebritásból váltak sztárírókká, hanem fordítva – előbb jött az irodalmi teljesítmény, amely aztán magával hozta a népszerűséget, gyakorta a „magas irodalom” fogyasztóinak körén kívül is.

Tovább az olvasat.hu cikkére >>>

Aki izgalmas kortárs irodalmi élményekre vágyik, annak mostanság vigyázó szemét nem Párizsra, hanem inkább Varsóra, Pozsonyra és Bukarestre érdemes vetnie. A Moravától-Elbától keletre, de a Fekete-tengertől nyugatra elterülő irodalmi tájakon kalandozva kiváltképp megéri kitüntetett figyelmet szentelni a nőíróknak. A lengyel Sylwia Chutnik, Olga Tokarczuk, vagy éppen a horvát Julijana Matanović ugyanis nem celebritásból váltak sztárírókká, hanem fordítva – előbb jött az irodalmi teljesítmény, amely aztán magával hozta a népszerűséget, gyakorta a „magas irodalom” fogyasztóinak körén kívül is.. Ez az írás az Olvasat - Irodalom és irodalom oldaláról lett kimásolva. Minden jogot fenntartunk! Közvetlen elérése a másolt szövegnek:http://olvasat.hu/szoren-megulni-a-tortenelmet/
  
  

Megjelent: 2018-08-26 04:54:27

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.