Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Újra lehet pályázni a fiatal művészeket támogató ösztöndíjakra

Ismét lehet pályázni a MANK Nonprofit Kft. szakmai lebonyolításában álló, fiatal művészeknek, művészettörténészeknek kiírt ösztöndíjakra. Ráadásul, aki idén nyertesként kerül ki, az elmúlt években megszokottnál magasabb támogatásban részesül. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) minden évben ösztöndíjpályázatokkal támogatja a fiatal művészek pályakezdését, szakmai tehetséggondozását, valamint a már több éve a pályán lévő alkotók munkáját. Az EMMI megbízásából a MANK Nonprofit Kft. szervez, pénzügyileg bonyolít, gondoz és dokumentál, valamint szakmailag lebonyolít 12 ösztöndíj közül négyet: a Derkovits Gyuláról, Kállai Ernőről, Kozma Lajosról és Pécsi Józsefről elnevezett ösztöndíjakat.

Változások
Az EMMI a 2018-as évben nemcsak megemelte az ösztöndíjak összegét, de a 12 ösztöndíjat további kettővel egészítette ki. A Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjjal, melynek célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti kutatásának ösztönzése lesz, és évente 10 fő nyerheti el, illetve az Oláh János szerkesztői ösztöndíjjal, melynek célja, hogy a tehetséges fiataloknak nyújtson segítséget a könyv- és folyóiratszerkesztői pályakezdéséhez, valamint kedvező feltétételeket biztosítson a magas színvonalú szakmai gyakorlat megszerzéséhez. Az ösztöndíjat két évre kaphatja meg 10 fő, és kétévente fogják kiírni. A további 12 ösztöndíjról itt olvashatnak részletesen.

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2018-02-02 06:15:58

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.