Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Aranykor, aranyképek – A Belvárosi Művészek Társasága kiállítása Arany János születésének bicentenáriumán (P. Szabó Ernő)

Aranykor – aranyképek címmel, 200 éve született Arany János alcímmel írt ki országos pályázatot képző- és iparművészek részére néhány hónappal ezelőtt a Belvárosi Művészek Társasága. A kiíró a pályázati idő rövidsége miatt eleve elnézést kért az érdeklődő művészkollégáktól, az idő rövidségét külső okokkal magyarázva: a kiállítást a tervezettnél jóval előbbre kellett hozni. Nos, a falakon mintegy negyven művész művei láthatóak, ami az aktuális körülményekhez képest jónak is mondható. Más kérdés, hogy Arany János költői nagyságához, a magyar kultúrában, a magyar nyelv értékeinek a megőrzésében, gazdagításában játszott szerepéhez képest viszont nem mondható elsöprő erejűnek a művésztársadalom érdeklődése. Az érdeklődés hiánya annál is inkább feltűnő, mert hivatalos emlékévet hirdettek, de hasonló kortárs művészeti kezdeményezésről nem nagyon lehet hallani.

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2017-12-05 06:06:16

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.