Videó

Az Irodalmi Jelen / Csornyij Dávid videója




Keresés a honlapon:


Krimi a könyvespolcról. A csontok beszélnek – Douglas Preston–Lincoln Child: Vérvörös part. Fordította Gieler Gyöngyi. (Fekete J. József)


Kép forrása: magyarszo.rs

A krimiírók valóságossá teszik a szólást, miszerint „csontvázak hullanak ki a szekrényből”. Nem csupán átvitt értelemben, miszerint titkokra, elrejtett dolgokra bukkan az, aki keres, hanem szó szerint értelmezve is. Na, nem éppen a szekrényből, de áldozatok csontvázai kerülnek elő, a skandináv szerzők esetében a hegyekben megbúvó barlangokból, a tófenékről vagy a talajból, ám nem onnan, ahol helyük lenne. Douglas Preston és Lincoln Child Vérvörös part című regényében egy borospince falába vájt üregből bukkan fel egy nagyon régi csontváz – hiánya. Pendergast – szó szerint és átvitt értelemben is – „különleges” ügynök, ugyanis furcsa módon elvállalja, hogy felderíti, ki tulajdonította el egy szobrászművész értékes borgyűjteményét. A nyomozás során rábukkan a csontváz hiányára, ami elképzelhetetlen irányokba és mélységekbe vezeti a Massachusetts államban játszódó történetet.

Tovább a magyarszo.rs cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-09-27 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.