Videó

Az Irodalmi Jelen / Csornyij Dávid videója




Keresés a honlapon:


Fekete pont – kritika (Pál Bendegúz)


Jelenet a Fekete pont című filmből. Kép forrása hetediksor.hu

A cica rúgja meg az iskolát

Nem mindegy, hogy rendszeretet vagy a rendszer etet, és te pedig nyeled a menzai mérget. Szimler Bálint úgy vés be egy óriási Fekete pontot az oktatás ellenőrzőjébe, hogy közben a fejünkre hulló ablakok alól eltáncoló kivert macskának érezzük magunkat szekunder szégyenünkben.

Komoly tünete a jelenlegi oktatási válságnak, hogy egy éven belül a második megkerülhetetlen magyar alkotás mutatja meg mozgóképen, hogy mennyi sebből vérzik a teljesen elavult pedagógiai szemléletmód, amiben az iskolarendszereink működnek. Tavaly év végén a Magyarázat mindenre egy végzős, érettségiző diák kálváriáját mutatta be pár igen feszült napba sűrítve, most pedig egy szüleivel külföldről hazaköltözött ötödikes diák beilleszkedési kihívásait követjük végig egy egész tanéven keresztül a Fekete pontban. Bár mindkét film itthon játszódik, és nem titkoltan mutat fityiszt a honi oktatás fejeseinek, szerencsére olyan kérdéseket is felvet, amik már az egész nyugati kultúrában megjelenő iskolai problémákra is reflektálnak.

Tovább a hetediksor.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2024-09-25 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.