Videó

Az Irodalmi Jelen / Csornyij Dávid videója




Keresés a honlapon:


Dekollázsolt emberi történetek – Géczi János, Feltakarás című kiállítása (Fazakas Réka)


Fotó: Nyirkos Zsófia Kép forrása: orszagut.com

XXI. századi valódi polihisztor: képzőművész, József Attila-díjas író, költő, egyetemi tanár, biológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Géczi János tárlata nem csupán a Műcsarnok Kamaratermében látható, hanem az intézmény falain kívül is folytatódik.

Bárki betekintést nyerhetett a kiállítás előkészületeibe, amikor a vernisszázs előtt néhány nappal a Műcsarnok nyílt napokat hirdetett. Sokan éltek a lehetőséggel, hogy alkotás, installálás közben figyelhetik meg a művészt, a kulisszák mögé pillantva. Összehangolt szervezés eredményeképp a tárlat megnyitójának napján pedig a Vers a peronon című akciórendezvény keretében Géczi János Ismét a rózsáról című verse volt hallható a Műcsarnokhoz közeli kis földalatti megállóiban. „S ki az, aki kizárólag a szövegben / él, s hogyha feltűnik, megvilágít a rend, / amiként ujjaival fogja a rózsát?” Megfelelően érzékelteti a művész sokoldalúságát, erős kötődését a közterek sajátos világához a kiállítás méltó felvezetése. A kurátor, Szerdahelyi Júlia a művésszel szorosan együttműködve valósította meg az izgalmas kiállítást és a különleges kísérőeseményeket.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-09-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.