Videó

Az Irodalmi Jelen / Csornyij Dávid videója




Keresés a honlapon:


Alámerülés. Project833: Fokrendszerek, Petrichor, Eternit, Rianás 2021–2024 – Interjú az alkotókkal (Tillmann Ármin)


WOFT (Bús Martina és Kophelyi Dániel): Wrap Over False Terrain ╱ 2021 ╱ installáció, performansz, vegyes technika ╱ Fokrendszerek, Csongrád ╱ Fotó: Neogrády-Kiss Barnabás, Piróth Tímea. Kép forrása: ujmuveszet.hu

A címben felsorolt események a vízzel, annak időbeliségével és az emberhez köthető viszonyával foglalkoztak. Tették ezt misztikus irányból épp úgy, mint a lokalitásban fellelt valós történetek alapján. Négy év alatt négy helyszínen és négy tematikával jött létre a sorozat (Csongrád, Palotai-sziget, Nevesincs-tó, Boszorkánysziget). Az egyestés, sötétedés után, némán vezetett túrák során bejárható tárlatokat a napfordulókra és nap-éj egyenlőségekre időzítették. Az alkotások idomultak az adott esemény tematikájához, a választott helyszínhez, reflektáltak annak hibrid, kulturális, természeti vagy épp mágikus jellegére, és a közeget óvva jött létre a csendes alámerülés.

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-09-22 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.