Videó

Az Irodalmi Jelen / Csornyij Dávid videója




Keresés a honlapon:


Mi a jobb: a végsőkig kitartani egy hagyományos családmodellben, vagy 50 pluszosan is megélni a vágyainkat? (Bak Róbert)

 

Kép forrása: libri.hu

Aki kritikaírással foglalkozik, az pontosan tudja, hogy nyáron nemcsak a rekkenő hőség miatt izzadunk, hanem azért is, mert éppen a könyvhét és könyvfesztivál közötti senki földjén vagyunk, amikor az adott év legfontosabb könyveinek első fele már rég megjelent, a másik fele viszont még csak előkészületben van. Viszont írni kellene valamiről, csak hát ugye alig van megjelenés, és mit csinálhatunk ilyenkor? Bőszen keresgélünk az olyan kötetek között, amelyeket talán el sem olvastunk volna, aztán a végén még az is lehet, hogy igazi kincsre bukkanunk. Nekem jelen esetben legalábbis sikerült.

Az eredetileg újságíróként befutott, majd később a regényírásra átnyergelő svéd Moa Herngren neve valószínűleg nem mond túl sokat a hazai olvasónak, annak ellenére sem, hogy néhány éve már Magyarországon is megjelent tőle egy fekete komédia, mégpedig A nehézsúly szépe címmel. Legújabb regényébe, A válásba olvasói visszajelzések alapján botlottam bele, és ezek kivétel nélkül olyan pozitívak voltak, hogy rögtön kíváncsi lettem: vajon mit tudhat ez az északi alkotó, ami miatt ennyire rajonganak érte?

Tovább a telex.hu cikkére >>>

 

 

  
  

Megjelent: 2024-07-25 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.