Videó

A tegnap.ma videója




Keresés a honlapon:


Szerda este startolt az Irodalom Éjszakája programja, idén Budapesten a Margit-negyed ad otthont az eseménynek – Világirodalom 360 percben.


Réti Adrienn Szerhij Zsadan ukrán szerző A diákotthon című művéből olvasott föl. Helyszín: Gül baba türbéje | Fotó: Tóth Ádám

Idén először kelt át a vízen a magyar főváros talán legjobb ingyenes kulturális eseménye, az Irodalom Éjszakája, és települt a Margit-negyedbe. Az utóbbi időben részben kulturális célú fejlesztéseken áteső városrész nagyon jó képet mutatott magáról. A II. kerület kihasználatlan önkormányzati ingatlanok bérbeadásával kívánta fellendíteni a környéket, a program részeként létrejövő helyek egy része (Dante Közösségi Alkotótér, Szerkesztőség kultúrhely) is bekapcsolódott a világirodalmi barangolásba. További helyszínek: Gül Baba Türbe és Rózsakert, Jurányi Ház, Koreai Kulturális Központ, Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda, Vízivárosi Galéria.

Nehéz bármi elmarasztalót írni erről az eseményről, talán nem is lehet. Az irodalom, a műfordítás és az előadóművészet csodálatos elegye, amely lehetőséget ad a megmutatkozásra minden műfaj esetén.

Az Irodalom Éjszakája egyszerre ismerteti meg a résztvevőt szerzőkkel, művekkel, színészekkel és nem utolsó sorban terekkel. 

Mindenek felett külön figyelem jut a műfordítóknak, akiknek a munkája nélkül nem találkozhatnánk idegennyelvű szépirodalommal.

Tovább a nepszava.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-06-11 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.