Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Válogatás a 8. Budapest FotóFesztivál kiállításainak képeiből

 
Válogatás a 8. Budapest FotóFesztivál kiállításainak képeiből

A 8. Budapest FotóFesztivál 2024. március 22. és május 12. között zajló rendezvénysorozata kortárs és klasszikus magyar, valamint nemzetközi kiállításokból, szakmai és közönségprogramokból áll. A Fesztivál inspirál, párbeszédet indít, kulturális intézményeket, alkotót és közönséget kapcsol össze. Célja, hogy a Fesztivál ideje alatt a főváros pezsgő fotográfiai központtá, tájékozódási ponttá váljon hazai és nemzetközi viszonylatban is. Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye 2024-ben is kiemelkedő programkínálattal várja a látogatókat igazi sztárkiállításokkal.

A fotográfia olyan, mint az alkímia titokzatos világa. A képben nem csupán az ábrázolt valóságot látjuk, hanem önmagunkat is, mindazt, amit rólunk a befogadóról visszatükröz. Az alkotó elindít egy gondolatot az általa megfogalmazott pillanatképben, mi pedig újraértelmezzük, saját szűrőnkön át érzelmeket, gondolatokat, kérdéseket fogalmazunk meg, a kép hatása alá kerülünk. Így kapcsolódik össze alkotó és befogadó. Ez a csodálatos játék a fotográfia minden stíluságában más és más kérdéseket, érzelmeket, gondolatokat indít. A Budapest FotóFesztivál immáron 8. éve ennek az izgalmas játéknak nyújt teret. Összeköti az alkotót és a befogadót, ajtókat nyit vizuális élményekre párbeszédet indít a generációk között, közösséget teremt és 6 héten keresztül fotográfiával tölti meg Budapestet. – olvashatjuk a kiállítás sajtóanyagában. Galéria rovatunkban a 8. Budapest FotóFesztivál kiállításain látható képanyagból válogattunk.

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2024-04-07 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.