Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Testestől, lelkestől (Sinkó István)


Verebics Ágnes - Testképzavar (2022) 

Bacsek Júlia kurátor hét képzőművész – Benyovszky-Szűcs Domonkos, Czene Márta, Fülöp Gábor, Nemes Anna, Könyv Kata, Szurcsik József, Verebics Ágnes – művei alapján izgalmas kiállítást rendezett a Képző termeiben. 

Az intézmény – mert mára a Képező kulturális intézménnyé nőtte ki magát – új programsorozat részeként (Belőlem Soul) adott helyet a kiállítóknak.

A művészet nyelvén kimondott gondolatok, analízisek és felismerések természetesen elsősorban magunkról, külső, ám leginkább belső világunkról szólnak. Mint a kiállítás alapkoncepciójában Bacsek Júlia megfogalmazta: „A Heinz Kohut által kidolgozott szelfpszichológia önálló mélylélektani irányzata főképp az egyén önmagához fűződő viszonyával foglalkozik, vagyis a szubjektum külvilág felé mutatott képének történetét és összefüggéseit állítja középpontba. A kiállító kortárs művészek ehhez hasonlóan saját test–lélek megélésüket tolmácsolják a befogadó közönség felé, így tárva eléjük a platonikus kérdést: Vajon a test a lélek börtöne?”

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2024-03-12 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.