Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója
Keresés a honlapon:


„Örülök a szakmai sikereknek, de a celebvetélkedős műsorok nagyobbat szólnak” – Interjú Hajduk Károllyal (Szabó B. Eszter)


Fotók: Horváth Judit

Hajduk Károly nemrég ismét a filmvásznon tűnt fel, méghozzá Tóth Barnabás Mesterjátszma című alkotásában – amiért a napokban a magyar filmkritikus szakma a legjobb férfi főszereplőnek járó díjjal ismerte el – de ismerhetjük többek között a Martfűi rémből, vagy a szintén nagysikerű Akik maradtak című filmből. Hajduk jelenleg az Örkény István Színház társulatának tagja, hamarosan láthatjuk a Bűn és bűnhődésben; Dosztojevszkij történetében Luzsint alakítja.

Beszélgetésünk során szó esett a kultúra szerepéről, s ennek fényében a bulvár jelenségéről, mesélt a legendás szentesi évekről és arról, mitől különbözik az emberiség a jegesmedvéktől, és miért érzi úgy, hogy az Örkény társulatánál igazi otthonra lelt. Egy kávézóban találkoztunk, a színház szűk vonzáskörzetében.

 

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-02-16 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.