Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


Zurbó Dorottya szenteste is azon dolgozott, hogy a Sundance-re mehessen a filmje – A boldogság ügynöke rendezőjével beszélgettünk (Varga Dénes)

A boldogság ügynöke mindössze a harmadik magyar egész estés alkotás volt, amely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. Az amerikai közönség sok-sok nevetéssel, tapssal és nézői reakcióval jutalmazta a mindannyiszor teltházzal vetített dokumentumfilmet. Az alkotók kicsit úgy érezhették magukat, mintha sztárok lennének, folyamatosan leszólították őket az utcán. Zurbó Dorottya rendező a hazatérése után pár nappal számolt be nekünk az élményeiről. Arról is beszélt, szerinte érdemes-e a magyarok boldogságát mérni, és hogy ő vajon boldogabb emberré vált-e a film elkészítésétől.

A 40. Sundance Filmfesztiválon összesen hatszor vetítették le A boldogság ügynökét. A vetítéseken mindig ugyanazt a forgatókönyvet követték, Zurbó Dorottya bemutatta a rendezőtársát, a szintén a színpadra fellépő Arun Bhattarait, majd egy rövid bevezetővel csinált kedvet a filmhez: „A filmünk egy portré Bhutánról, amelynek a segítségével beleláthatunk a bhutáni emberek szívébe és lelkébe. Egy olyan országban játszódik, ahol a boldogság a nemzeti agenda része.”

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-02-14 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.