Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Szerelmesfilm csöpögés nélkül – Előző életek (Benke Attila)

Előző életek

A romantikus drámákra vagy romantikus komédiákra sokunk csak legyint, mivel szirupos vagy butuska történetek ugranak be róluk. A koreai-kanadai rendezőnő, Celine Song filmje, az Előző életek azonban üdítő kivétel.

Napjainkban igen népszerűek a Netflixen a k-drámák, amelyek jellemzően dél-koreai sorozatokat (Gyógyító szerelem) jelentenek. Ezek általában igényesebb szappanoperák, melyek a nyugati változataikhoz képest persze eredetibbnek hatnak már csak a tőlünk távoli kultúra miatt is, ám ha sok ilyet befogadunk – márpedig a Netflix rengeteg ilyet kínál –, felismerjük, hogy jellemzően ezek is egy kaptafára készülnek. 

A melodrámát és a románcot úgy általában sikeresen elkoptatták a mozi fennállása óta, és korunk, melyben rengeteg inger bombázza az embert, és nincs idő az elmélyülésre, nem is kedvez a gyengéd érzelmekre összpontosító filmeknek. A tavaly nagy sikert aratott Jennifer Lawrence-romkom, a Barátnőt felveszünk is csak az incselkedésről és a haverkodásról szól a felnőttkor határán álló fiú szüzességének elvesztéséért vívott küzdelem ürügyén. Egy felmérés szerint a mai fiatalok amúgy sem szeretik a túl direkt, „csöpögős” kapcsolatokat viszontlátni a nagyvásznon vagy a kisképernyőn. 

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-01-17 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.