Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója
Keresés a honlapon:


Kicsiny Balázs kiállítása a 2B Galériában (Józsa Ágnes)


Kicsiny Balázs: A Bolond Teremőr Hat Jelenése

Kicsiny Balázst tagjai sorába választotta a Széchenyi Művészeti Akadémia Képző és Iparművészeti Szakosztálya. Ilyen alkalmakkor székfoglaló kiállítást rendez a művész. Erre most a 2B Galériában került sor. A Bolond Teremőr Hat Jelenése címmel hat táblaképet látunk  Mindegyik Kicsiny-kép „ütős”, nem lehet csak úgy elhaladni mellette, mert gondolkodást kíván. A festészet problematikája önmagában nem érdekli, számára az ecset és a vászon eszköz valami erőteljes üzenet kifejezésére.

Képei mesélnek. Itt most minden egyes kép egy eltévedt pilótát ábrázol. A  képtár romba dőlt és a gyanú a teremőrre terelődött.  A teremőr, némának, süketnek és írástudatlannak tetette magát, és hat ügyetlen, megfestett képben volt  csak hajlandó tanúvallomást tenni. Az első képen az eltévedt pilóta jelent meg,  a másodikon  egy szépségkirálynő bukkant fel, a harmadikon  gyászoló akrobaták kísértettek,  a negyedik napon egy világtalan labdarúgó tévedt a képtárba  az ötödik napon  éjfélkor,  két elítélt tárlatvezető  magyarázta a gyűjtemény eltűnt képeit  a képtár romjai között. A hatodik nap hajnalán egy senki nem látta film főszereplője  tűnt fel és vált  láthatatlanná egy pillanat alatt.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-01-12 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.