Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Nagyon örülnék, ha a film elindítana egy konstruktív párbeszédet” – Interjú Moldovai Katalinnal (Várkonyi Zsolt)

Moldovai Katalin

Fotó: Illyés Csaba

Az Elfogy a levegő egy irodalomtanár megpróbáltatásairól szól, akit feljelentenek, mert két francia költő testi-lelki kapcsolatáról szóló filmet ajánl a diákjainak. A rendezővel, Moldovai Katalinnal beszélgettünk érzékenyítésről, a kommunizmusból hozott reflexekről és a magyar néplélekről.

Miután végeztél a kolozsvári Sapientia Egyetemen, Budapestre költöztél, ahol a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd a Metropolitan Egyetemen tanultad tovább a filmezést. Mennyire más a román és a magyar filmes képzés?

A Sapientia Egyetemen inkább az elméleti tudásra helyezték a hangsúlyt. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a Metropolitan Egyetemen jóval több volt a gyakorlati oktatás. Magyarországon sokkal szabadabban elmondták a véleményüket a hallgatók. Nincs rossz válasz, legfeljebb annyit mondtak a tanárok a hallgatóknak, hogy érdemes lenne más szempontból is megvizsgálni a kérdést. 

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>> 

  
  

Megjelent: 2023-11-04 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.