Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az imagináció útjai a felvidéki Somorján (Fazakas Réka)

 

Méry Bea: Csónakok  2023

A 13. Dunartcom Somorjai Nemzetközi Művésztelep tárlatának szakrális terében akrillal és akvarellel festett vásznak, kollázsok, printek, bronzból és márványból készült szobrok, könnyed, faanyagokból; balsafából vagy rattanból alkotott lighboxszerű installációk fogadnak.

Ahhoz, hogy a felvidéki Somorján készült alkotások műhelytitkait és alkotásait felfedezzük, követnünk kell az idei művésztelep tematikus hívószavát, az imaginációt, hogy visszatérjünk gyermekkorunk traumatikus élményeihez, hogy azokat újraértelmezve képesek legyünk katartikus megélésekkel gazdagodva feloldódni bennük. Az imagináció során a kiállítás helyszínén, a somorjai Korona Udvarban felidézhetjük a Paolai Szent Ferenc alapította Legkisebb Testvérek Rendje XVII. század végén épített kolostorának múltját vagy a közelben fekvő, a művésztelep alkotói helyszínéül szolgáló Pomlé erdőcske sajátosságait. A most bemutatkozó képzőművészek közül többen reflektálnak erre, illetve a bennünket körülvevő természeti környezetre.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-11-03 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.