Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Weber Kristóf: „A regénnyel az volt a célom, hogy ráirányítsa a figyelmet a kottáimra” – Interjú (Bárdos Deák Ágnes)

 

Weber Kristóf Fotó: Németh-Sámik Emma   

Weber Kristóf zeneszerző első regénye, a Keringő a zenészek számára igazi csemege lesz, az átlagolvasót pedig egyszerűen és magától értetődően húzza be a világába.

Magyar Narancs: Bár ez az első regényed, az írás már a 80-as évek óta az életed része. Miért tartott ennyi ideig, hogy belevágj egy regénybe? 

Weber Kristóf: Nem vagyok író, nem is igen mertem szépirodalommal foglalkozni, bár próbálkoztam versírással, elég sok esszét is írtam, de ezeket is csak elvétve publikáltam. 2020 nyarán kezdtem el írni végül, és két és fél éven át dolgoztam a szövegen. A kezdőlökést a járványon túl az adta, hogy a Prae Kiadó kiírt egy krimipályázatot. Nem jutottam be a döntőbe, de a főszerkesztő – Balogh Endre – felhívott, hogy, szeretné, ha folytatnám a könyvet a bűnügyi kényszer nélkül. Mégis benne hagytam ezt a szálat, mert azok a könyvek, amelyeket valaha elolvastam, igen nagy százalékban krimik voltak.

MN: Sok önéletrajzi elem akad a könyvben. Kulcsregényt akartál írni? 

WK: Nem, de a környezetemben sokan annak tartják. Főleg azok, akik még nem olvasták.

Tovább a magyarnarancs.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-11-02 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.