Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


A bolt, ami örökké nyitva van – Kiss Ottó interjú (Zöllner Anna)

 

Kiss Ottó gyermekversei bár szikárak és letisztultak, mégis olyan varázslatot rejtenek magukba, ami a felnőttek előtt is megnyitja a gyermekkor mesés világát, amely nem ismer határt Ég és Föld között. Új kötete, az Ég Bolt szerelemről, betegségről és hitről is szól egy kiskamasz fiú szemszögéből. A könyv most párban jelent meg a Móra Kiadónál a több mint húsz éve először megjelent Csillagszedő Márióval. A szerzőt kérdeztük régi-új köteteiről.

Nemrég ünnepelte hatvanadik születésnapját. Ez alkalomból a Móra Kiadó páros megjelenéssel lepte meg az olvasókat. Újra megjelent a Csillagszedő Márió és ennek folytatásaként az Ég Bolt. Korábban több helyen is elmesélte, hogy a Csillagszedő Márió versei már jóval a megjelenés előtt készen voltak. Az új kötet szövegei is több évet vártak a megjelenésre? Mikor született meg a gondolat, hogy a nagysikerű könyvnek legyen egy párja?

– Az Ég Boltban egyetlen nagyon régi vers van, az, amelyik nem kerülhetett be a Csillagszedő Márióba. De nem azért maradt ki annak idején, mert valamiféle tabu szöveg volna, hanem mert az a vers nem egy óvodás kislány, hanem egy kamaszfiú hangja. 

Tovább a librarius.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-10-31 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.