Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„A sebek hordoznak minket” – Halmosi Sándor: Tantra és hőszivattyú (Oláh András)

Napjaink zsongó világában helyét kereső, keresztutak sűrűjében tévelygő, önmaga elé is akadályokat állító, s közben civilizációs viszketését vakargató ember kétségeit, tapogatózó próbálkozásait vetíti elénk Halmosi Sándor új versgyűjteménye. 

A mottóként használt nyitó idézetet saját (2009-ben megjelent Gileád című) kötetéből emelte ki, ezzel is erősítve a tényt, hogy bár semmi sem örök, végleges lezárásnak, befejezésnek mégsem tekinthetjük még a pusztulást, a megsemmisülést sem, s ez akkor is igaz, ha már semmi sem ugyanaz, mint amilyennek korábban láttuk vagy látni véltük. A teremtett csodát többször is kimerítettük már, ám ez a csoda mégis tovább kísér vezeklésekkel tarkított utunkon. 

A könyvet lapozva beszédes cikluscímek navigálják az olvasót. Az első szakasz (Jelentések könyve) kétirányú utalást is tartalmaz. Egyfelől értékelhetjük látleletként – tényszerű beszámolóként, összegző jelentésként –, másrészt viszont kikerülhetetlenül jelen van a mögöttes tartalom, az áthallás, a bibliai erősségű üzenet.

Tovább az irodalmijelen.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-10-29 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.