Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Szia Cica! Van gazdid? – Interjú Szeleczki Rozália rendezővel és Patkós Mártonnal (Ráthonyi Ráhel Sára)

  

Patkós Márton és Szeleczki Rozália         Fotó: Cicaverzum

Egészen különleges szerelmi háromszöget vázol fel a Cicaverzum című film, amely október 19-én startolt a hazai mozikban. Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjében a történet főszerepeit Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák. Az abszurd szerelmi háromszögben szereplő macska búgó hangját Patkós Márton adja. A mellékszerepekben is olyan színészlegendák remekelnek, mint Udvaros Dorottya vagy Tordai Teri. A sajtóvetítésen Patkós Mártont és Szeleczki Rozália rendezőt kérdeztük.

Hogyan kért fel erre a szerepre Szeleczki Rozália, a filmrendezője?

Patkós Márton: Rozi nekem egy civil találkozás alkalmával azt mondta, hogy van egy filmlehetőség, amire egyből, látatlanban igent mondtam. A rendezőt már korábbról ismertem, és tudtam, hogy milyen minőségben dolgozik. Elmondta azt is, hogy ennél a filmnél nem lesz egyszerű a dolgom. Erre ennyit tudtam hirtelen válaszolni: Mi nem olyan egyszerű? Tulajdonképpen itt a hang leszel. Először azt hittem, narrátor leszek, csakhogy jelezte nekem, nem egészen. Magyarországon ilyenre még nem is láttam példát, hogy egy állat beszél a filmben, úgyhogy nagyon örülök, hogy ennek így részese lehettem.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-10-23 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.