Videó

A Vadász Erdész csatornáról
Keresés a honlapon:


Pétek Orsolya képei elé – Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15. (Szeifert Natália)

Nem tudom, gondoltak-e arra, amikor idefelé jöttek, hogy milyen különös és nagyszerű dolog részt venni egy képzőművészeti eseményen, akár a száz éve vagy még régebben élt emberek tehették – holott nemhogy a táblaképet, de a művészetet is temettük már!

Csak az 1980-as évekig ugrok most vissza – és már az is majdnem fél évszázad! – amikor Paul Maenz a kölni Art Cologne éves művészeti vásárán nem átallotta bemutatni a Berlin hírhedt negyedében tevékenykedő End-Art csoportot. Nagyot ütött a dolog, annak ellenére, hogy a „művészet vége” nem volt egészen új gondolat már akkor sem. Mindenesetre az End-Art tagjai különféle hulladékanyagokból, háztartásban fellelhető tárgyakból készített alkotásaikkal, papundeklire gyakran közösen festett képeikkel azt kívánták kifejezni, hogy a művészet – és ezzel valószínűleg a civilizáció – a végéhez érkezett, nincs fejlődés vagy út valami más felé.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-10-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.