Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Petőfi a három folyó partján (Rónai Balázs Zoltán)

 
Fotó: Bogdán Kriszta

Abban a szerencsében volt részem, hogy meghívást kaptam a Zengő Petőfi fesztiválra, Győrbe. A három folyó városa nincs messze Pesttől, de azért annyira közel sincs. Kocsival egy óra, vonattal egy óra húsz perc. Lehet választani.

Eh, mi az a húsz perc, megyek én vonattal, gondoltam magamban, útközben dolgozhatok, kisebb lesz a lemaradásom. S lőn.

Az idő szinte elillant, lecsukom a laptop fedelét és már ott is állok a vasútállomás épülete előtt – tanácstalanul. Aki pedig tanácstalan, kérjen tanácsot. Ezen bölcsesség jegyében felhívtam az egyik szervezőt, akivel már kapcsolatban álltam, hogy velem akkor mi legyen? Mondja F. Sipos Bea, aki nem mellesleg a fesztiválon is fellépő Hangraforgó oszlopos tagja, hogy ne is menjek a szállásomra, hiszen lehet ebédelni a Zátony étteremben, csak épp be kéne ugorjak előbb a zsinagógába, az ebédjegyekért. Úgy legyen, miért is ne, gondolom magamban, ők tudják itt, mi merre van, mi a jobb sorrend, meg hogy a zsinagógától biztos nincs messze a Zátony, a Zátonytól meg a szállásom.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-09-23 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.