Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Nem vagy egyedül a világban a saját érzéseiddel” – Interjú Sodró Elizával és Martinkovics Mátéva (Keszte Bálint)


Martinkovics Máté, Sodró Eliza

A 6SZÍN Teátrum júniusban mutatta be a Kizárólag az utókor számára című, Janikovszky Éva naplójából készült előadást Keresztes Tamás rendezésében. Az előadás szereplőivel, Sodró Elizával és Martinkovics Mátéval a napló aktualitásáról beszélgettünk. KESZTE BÁLINT INTERJÚJA.

Revizor: Hogyan érkezett hozzátok ez a felkérés, és mi volt az első reakciótok?

Sodró Eliza: Surányi András készített két éve egy hangjátékot a naplóból, amiben én lehettem Éva hangja. Mivel kislánykorom óta nagyon szeretem Janikovszky Évát, már a felkérésnek is borzasztóan örültem. Úgy érzem, hogy Évával van valami hasonló a személyiségünkben. Mikor gyerekkoromban olvastam a műveit, mindig úgy éreztem, mintha azokat a gondolatokat mondaná ki helyettem, amik ott vannak valahol a fejemben, csak még nem találom őket. Az ő hangját mindig kicsit a sajátomnak éreztem. A 6SZÍN Teátrumból Földvári Péter keresett meg a színpadi adaptáció ötletével, én pedig azonnal, boldogan mondtam igent. 

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-09-03 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.