Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Kortárs fórum: Nyári műhelyek 2. (Lapis József)


Hajdúböszörményi Írótábor – Áfra János líraszemináriuma

Az Alföld Online új körkérdésében nyári írótáborok műhelyvezetőit kérdeztük tapasztalataikról. A második körben Codău Annamária, Áfra János, Kiss Tibor Noé és Smid Róbert válaszait olvashatják.

Hogyan élted meg az általad vezetett műhelyt, milyen tapasztalatokra tettél szert általa? Miképpen készültél rá, és mennyiben történt más, mint amit elképzeltél? Amikor elvállaltad, voltak-e benned valamiféle kétségek?

Áfra János: A kreatívírás-tanítás maga is alkotómunka. A műhelyezés közösségi cselekvésként szintén azzá tehető, és ez utóbbi alapállás az egyes szövegekkel való munkát is áthangolhatja. Ha képesek vagyunk így tekinteni a folyamatra, a résztvevők alkotótársakká válnak, és ez a lehetőségek sokaságát hozza magával, egyúttal egy védőhálót is képez. A csoport tagjai támogatók és támogatottak – a közösen eltöltött időben nem csak írni, hanem szerkeszteni is tanulnak, egymást építik. Azt tapasztaltam, hogy egy ilyen közegben gyakorlatilag bárki képessé válhat a kreatív energiák felszabadítására, valamilyen mértékű fejlődésre. 

Tovább az alfoldonline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-09-01 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.