Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Sírós-nevetős magyar családi film készül a gyerekkori veszteségekről (Várkonyi Zsolt)


Demeter Villő a „Véletlenül írtam egy könyvet” című film forgatásán

Fotó: Kovács Tamás

Családias hangulatban készül Lakos Nóra második egész estés alkotása egy tizennégy éves gyerekszínésszel a főszerepben. A Véletlenül írtam egy könyvet forgatási sajtónapján jártunk, ahol a film rendezője és producere mesélt a 2025-ben megjelenő családi moziról.

Júniusban indult és a nyár végéig tart a Véletlenül írtam egy könyvet című családi film forgatása. A Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? című holland regény alapján, a JUNO11 Pictures gyártásában készülő egész estés alkotást a 2020-ban bemutatott Hab direktora, Lakos Nóra írta és ő is rendezi. A történet főszereplője Nina, aki korán elveszti az édesanyját, és az írás segítségével dolgozza fel a traumát. A magyar–holland koprodukcióban készülő alkotás munkálataiba egy forgatási sajtónap keretében nézhettünk bele. A szervezők a Szabó Lőrinc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium parkolójában fogadták az újságírókat. A helyszínen Sümeghy Claudia, a Véletlenül írtam egy könyvet egyik producere és Lakos Nóra mesélt a filmről. A rendező úgy fogalmazott, hogy áldás van a produkción, mert mindig akkor süt ki a nap vagy kezd el esni az eső, amikor arra éppen szükség van, így az esőgépet még nem kellett használniuk az ötvennaposra tervezett forgatás harmincöt napja alatt.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-09-01 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.