Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Alapvetően az esztétikum érdekel” – Interjú Pápai Zsanett-tel (Lengyel Zsanett)


Pápai Zsanett Fotó: Németh Imre

Pápai Zsanett énekes-dalszerzőként a glitchtronika, valamint az art-electro hazai képviselője, de a zene mellett immáron több mint két évtizede az absztrakt festészet is magával ragadta. Az idei év során számos munka gyümölcse érik be, hiszen mind a MOMkultban, mind a Három Hollóban bemutatkozik művészetével. Zsanettet a kezdetekről, a zenéről és festészetről, valamint az inspirációiról kérdeztem.

KULTer.hu: Jelenleg az Imitation elnevezésű formációban zenélsz, azonban zenei múltad régebbre nyúlik vissza. Mikor és honnan indultál, s hogy érzed, merre tartasz?

Gyerekkoromtól kezdve sok kreatív tevékenységet folytattam párhuzamosan, s a zene volt az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb ezek közül – a festés, a tánc és egyebek mellett. Elég sokára találtam meg a módját annak, hogy valóban hivatásszerűen foglalkozhassak ezzel. Már felnőttként a fősuli mellett kezdtem komolyabban énekelni tanulni, először magántanárnál, majd különböző konzikban. Utóbbi vezetett oda, hogy jazzénekesként, már profi zenészek társaságában mindenféle színpadokon találtam magam – BMC, Müpa, A38 stb. Ez sok tekintetben szép időszak volt, nagyon kellemes emlékeim vannak például az akkor még kulturális programokkal teli bulinegyed kedvenc szórakozóhelyein való rendszeres fellépésekről, ahol hétről hétre összegyűltek a rajongók és barátok, akikkel a koncerteket hajnalig tartó kocsmázások követték.

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-08-30 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.