Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„hogy közben átjöjjön a neurotikus svung” – beszélgetés Sepsi Lászlóval Bret Easton Ellis új regényéről (Sári B. László)

Délelőtt részletet közöltünk Bret Easton Ellis új regényéből, a fordító Sepsi Lászlóval készített megainterjúnkból viszont most minden kiderül a minimalista ikon barokkos nyelvéről, szexről, erőszakról és persze a lehajtható tetejű Mercedesekről. Kihagyni bűn!

1749: Bret Easton Ellis több, mint egy évtized után jelentkezett új regénnyel. Korábban szabályosan eseményszámba ment egy-egy szövegének, a Nullánál is kevesebbnek vagy az Amerikai psychónak, a megjelenése. Mi a helyzet A szilánkokkal?

SL: Azt nem tudom megítélni, hogy A szilánkok részesült-e akkora hájpban a megjelenése előtt, mint a korábbi könyvei, valószínűleg nem. Viszont ahhoz, hogy a könyvet megelőző várakozást kontúrtalanabbul érzékelem, az is hozzájárul, hogy ha nincs mellé valami extra, mint a tizenévesen írt Nullánál is kevesebb csodagyerek-keretezése, vagy az Amerikai psycho visszadobása körüli botrány, akkor csak a sokadik kiemelt cím a hírfolyamomban, ami pörög egy-két hétig, aztán vagy megjegyzem, vagy nem: ebben nem állt sem jobban, sem rosszabbul, mint mondjuk Atwood vagy Franzen új könyvei.

Tovább a 1749.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-08-24 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.