Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója
Keresés a honlapon:


Tehetséggondozás harminc négyzetméteren (Szekáry Zsuzsanna)

 
Tarnai Edina Fotó: Radványi Fruzsina

A két évvel ezelőtt nyílt DINDIN Galériát friss diplomás művészetmenedzser, Tarnai Edina álmodta meg, aki ugródeszkát kínál a fiatal diplomás és az autodidakta művészeknek is.

Mikor és milyen indíttatásból jött létre a DINDIN Galéria?

Egyedül csinálom ezt a galériát, amelyet 2021 decemberében nyitottam meg. Az ötlet már jóval a koronavírus-járvány előtt megfogalmazódott bennem. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészetmenedzsment mesterképzésre jártam, a szakdolgozatomat pedig épp arról a témáról írtam, amely köré felépítettem a galériát. Régóta foglalkoztatott, hogyan lehetne azokat a fiatal művészeket, akik még nem szerződtek le galériákkal, a művészvilág körforgásába integrálni. Ezzel egyidejűleg pedig összekötni őket azokkal a műkedvelőkkel, akik bár nyitottak, mégis kissé idegenkednek ettől a világtól, nincs meg a kapcsolati hálójuk és nem járnak megnyitókra sem. Az volt a szakdolgozatom konklúziója, hogy ennek megvalósítására egy művészeti tér lenne a legalkalmasabb. A koronavírus-járvány alatt könnyebben lehetett üzlethelyiségekhez jutni, úgyhogy fejest ugrottam a galériaalapításba, és a családommal közösen felújítottuk a Veres Pálné utcában található helyiséget.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-08-15 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.