Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Szinte újra pályakezdő lettem” – beszélgetés Juhász Tibor szerkesztővel és Szálinger Balázzsal És most kelletlen elrugaszkodom című új könyvéről (Lapis József)

Új, Látható munka című sorozatunkban arra teszünk kísérletet, hogy egy-egy friss könyvről a szerzővel és a kötetszerkesztővel egy térben beszélgetünk: hasonló kérdésekről kétféle nézőpontból. Célunk ezzel az is, hogy ráirányítsuk a figyelmet a szerkesztői munka jellegére és fontosságára, valamint az, hogy a könyvek két „első olvasóját” párbeszédre hívjuk. Szálinger Balázs És most kelletlen elrugaszkodom című új könyvéről a szerzőt, illetve Juhász Tibor szerkesztőt kérdeztük.

Lapis József: Balázst már sokszor kérdezték arról a döntéséről, hogy egy nagy presztízsű kiadó után magánkiadásban jelenteti meg műveit. Nem untatnám már ugyanezzel sem a közönséget, sem a szerzőt, ugyanakkor ezzel kapcsolatban arra volnék mégis kíváncsi, hogy mit jelent mindez a szerkesztői munka szempontjából. Balázs, te már nyilván több szerkesztővel is dolgoztál együtt pályafutásod során. Általánosságban kérdeznélek előbb arról, hogy milyen mérvű, illetve milyen jellegű szerepét látod az irodalmi szerkesztőknek? Mit gondolsz, mennyiben és hogyan tettek hozzá a könyveidhez a szerkesztők – vagy vettek el belőle? Mennyiben volt más most úgy dolgozni egy szerkesztővel, hogy te kérted föl, s tulajdonképpen a főnöke is vagy ebben a konstrukcióban, nem a kiadó bízta meg? Másképpen dolgoztál vele, jobban tudtad/akartad érvényesíteni az elképzeléseid?

Tovább az alfoldonline.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-07-23 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.