Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Alsó polcos kamaszkor – Chandler Levack: I Like Movies (Berényi Csaba)

Az I Like Movies nem csak a kultikus filmek, de a filmrajongó-szubkultúra álmodozói előtt is tisztelgő, keserédes felnövéstörténetével végső soron arról beszél, hogy átlagosnak lenni a legkeményebb meló.

A saját nagyformátumú rendezői hangját kereső Lawrence egy isten háta mögötti külvárosi gimnázium végzőse Kanadában, barátjával megszállott SNL-fanatikusok, médiaszakosként elvont amatőrfilmeket készít, még maszturbálás helyett is Kubrickot és Nagymenőket néz, és hogy legnagyobb pechjére ne egy nímand kanadai rendezőként kelljen ún. karriert építenie, megcélozza a méregdrága New York University-t. Hogy összeszedje rá a pénzt, a cinefilek mindenkori mekkájában, a helyi videotékában kezd el dolgozni. A minimum Tarantino és Kevin Smith óta a punk kívülállást és a filmkészítés ihlető ősforrását egyszerre megtestesítő videókultuszban Chandler Levack rendező nem csak a kúlságot, a filmek identitásformáló mágiáját és felszabadító eszképizmusát ünnepli, hanem a rajongás mögött meglátja a tragikus monomániát és a toxikus valóságtagadást is.

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-07-17 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.