Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Gerlóczy Márton: Jobb érzés lenne, ha az igazi nevemen írhatnék (Csendes-Erdei Emese)


Gerküczy Márton Fotó: Túry Gergely

Eddig két könyv jelent meg Fikció címmel Gerlóczy Márton négykötetesre tervezett regényciklusából, amelyben azt az életet dolgozza fel, amit a családja hazudott neki. Olyasmi történt Gerlóczyval, amit kitalálni sem könnyű: másodjára derült ki, hogy nem az a vérszerinti apja, akit annak hitt. Az írót családi titkokról és az ország jelenlegi állapotáról is kérdeztük.

hvg.hu: Kis híján beleőrült abba, ami öt évvel ezelőtt kiderült a családjáról. Egyszer már azt mondta önnek az édesanyja, hogy nem az a vérszerinti apja, akit addig annak hitt, most pedig ön derítette ki – és ezúttal biztosra ment –, hogy mégsem úgy vannak a dolgok, ahogyan azt hosszú évekig a családja állította. Milyen érzés volt közel állni ahhoz, hogy teljesen elmenjen az esze?

Gerlóczy Márton: Nem tudom, mi történt volna, ha nem írom ezeket a könyveket, azt viszont látom, mennyit segítettek abban, hogy ne menjen el az eszem. Nagyon sok pénzbe került volna, ha mindezt pszichológusnak mesélem el, de úgy látom, a pszichoterápiánál sokkal hatékonyabb módszer az írás, legalábbis számomra biztosan. Már járok szakemberhez. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindez egy íróval történt meg, bár, ha nem író lennék, valószínűleg ki sem derült volna, mi máshoz kutatna az ember a családja múltjában, mint egy regényhez!

Tovább a hvg.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-07-13 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.