Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Kézzelfogható krízisek – Beköltözni, összevarrni projekt (Farkas Aliz)

 

A Bekötözni, összevarrni című projekt Papp Ida Zsuzsanna első bemutatkozása képzőművészként. Lírai, finom szimbolikával átszőtt alkotása a klímaválságra reagáló cselekvés és cselekvőképtelenség kérdését állítja középpontba. A megvalósítás helyszínénül egy fiatalok által működtetett szegedi közösségi házra esett a választás. A külvárosi panelházak között megbúvó épület piros, sárga és zöld falai között egész évben felemelő összhangot alkot képzőművészet, experimentális zene, workshop, közös főzés, kerti bútorkészítés, komposztfutárkodás, könyvcsere, kortárs irodalom, mindezekkel egyszerre tanítva és megélve a fenntartható, lassú életmódot.

A kollektíva bemutatkozása saját szavaikkal: „A Megálló Közösségi Ház a MASZK Egyesület közösségszervező, közösségépítő projektje Szeged Tarján városrészében, immáron 9 éve. A közösségi ház kulturális és egyéb szabadidős programoknak, civil workshopoknak ad otthont, miközben számos saját vállalása is van, legyen szó a nyaranta a Grand Caféval együttműködésben szervezett kertmozikról, a havonta összeülő A jövő olvasóköréről, vagy a Komposztfutár projektről, amely október óta gyűjti önkéntesekkel a közösségi kert komposztálóiba a panelos, társasházas városlakók konyhai zöldhulladékát.“

Tovább a tiszatajonline.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-07-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.