Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Csupasz tudatalatti egy centrifugában – Fekete Ádám: Hat medúza egy tepsiben / Örkény Stúdió (Gergics Enikő)


Borsi-Balogh Máté, Kókai Tünde Fotó: Horváth Judit Forrás: Örkény Színház

Fekete Ádám új bemutatójában az álom a maga elmaszatoltan is éles, könyörtelen humorú szürrealitásában többet mond két ember kapcsolatáról, mint maga a valóság. GERGICS ENIKŐ KRITIKÁJA.

Máté, a testileg sérült influenszer, standupos és író világában bármi megtörténhet. Nem engedik be a saját szólóestjére, karalábét hoz egy sosem látott pap, magzati szívhangokkal seftel a Szív nevű, meglőtt kutya, és lakástűz közben is lehet kaputelefonon smalltalkolni. Az absztrakció és az elkerülhetetlen abszurd humor ellenére ezúttal nem tűnik úgy, hogy a bohóckodás páncélt nyújtana a tartalomnak, ellenkezőleg, érzékletesen tárul fel a különbözés magánya, az ellentmondásos testkép, az alkoholista szülő öröksége és főleg a két ember közötti mély, sorsszerű, de beteljesületlenségre ítélt kötődés ambivalenciája. Ezért bármennyire is elvontnak, kuszának és ekképpen provokálónak látszik az előadás fogalmazásmódja, érzelmi-hangulati síkon jól követhető a Hat medúza egy tepsiben.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-05-30 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.