Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Darvasi László: Ha tanítanék, kapnám a gázspray-t, de tulajdonképpen így is mindannyian kapjuk (Fehér János)


Kép: Veiszer Alinda műsora

Darvasi László, aki Szív Ernő néven a Telex tárcarovatába is ad írásokat, az egyik legtermékenyebb kortárs írónk volt Veiszer Alinda vendége legújabb műsorában, és többek közt arról beszélt, hogy igazából nemcsak a tanárok, hanem mindannyian könnygázt kapunk az arcunkba, és hogy a mai társadalmunk egyik legnagyobb problémája a szorongás. A Darvasi Lászlóval készült teljes beszélgetést itt lehet megnézni némi támogatásért cserébe.

„Amikor megláttam Nádas Péter asztalát, attól halálfélelmem lett. Nagyon precíz. A gondolatában és az akaratában is ilyen rend lehet” – mondta Darvasi, akinek az íróasztalán rendetlenség van, ahogy benne is, de ezt az alkotófolyamat részének tekinti, és úgy gondolja, hogy egy könyv megjelenése is rendetlenséget kell kiváltson, mert akkor értelmezik, vitatkoznak róla, elismerik vagy félreértelmezik. „Az a könyv, aminek a sorsa a rend, annak a sorsa a halál” – mondta.

Tovább a telex.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-05-10 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.