Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A legnagyobb szexuális perverzióm az intimitás (Patakfalvi Dóra)

 

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmjét is beválogatták a 76. cannes-i filmfesztivál hivatalos rövidfilmes programjába. A Franciaországban élő magyar alkotó a Telexnek azt mondja, generációs és társadalmi problémák mellett a pornó hatása foglalkoztatta a történet megírásakor. 

A kicsit több mint tízperces animációs alkotás főhőse az öccsével és az anyukájával egy háztartásban élő Alíz (hangja Stork Natasa), akiben a 27. születésnapján, egy átmulatott, varázslatos éjszaka, majd egy kijózanító biciklibaleset után tudatosul, hogy ideje leszámolnia az illúziókkal és szembe néznie a valósággal és a felnőtt élet felelősségével.

A jelenleg Franciaországban élő Buda Flóra Anna azt meséli, már lemondott a cannes-i szereplésről, amikor megszólalt a telefonja. „Éppen az adóbevallásunkat készítettük egy szintén bevándorló barátnőmmel, amikor a mobilom egy ismeretlen francia számot írt ki, és biztos voltam benne, hogy megint egy hülye cég akar rám sózni valamit. De egy férfihang azt mondta, hogy beválogatták a filmemet a cannes-i versenyprogramba.”

Tovább a telex.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-05-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.