Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


„Úgy éreztem, túl sok ez a tapasztalat, hogy csak úgy eltegyem magamnak” – Interjú Szövényi-Lux Balázzsal Az első kettő című filmről (Várkonyi Zsolt)

Jelenet „Az első kettő” című filmből Kép forrása: vertigomedia.hu

Áprilisban érkezett meg a magyar mozikba Szövényi-Lux Balázs első nagyjátékfilmje, Az első kettő. A romantikus drámában egy amerikai lány és egy magyar fiú távkapcsolata nem várt fordulatot vesz, és egy napjuk marad, hogy eldöntsék kapcsolatuk további sorsát. A rendezővel beszélgettünk.

Már gyerekkorodban eldöntötted, hogy rendező szeretnél lenni. Mi vonzott a filmben?

Nagyon érzékeny gyerek voltam, és különösen fogékony a művészetekre. Bár nagyon szerettem a zenét, nem tanultam hangszeren játszani. Amikor otthon a szüleim feltettek a lemezjátszóra egy Vivaldit vagy Mozartot, nagyon erős érzelmi reakciót váltott ki belőlem. Történeteket, képeket találtam ki a művekhez. A szüleim odafigyeltek rá, hogy mit nézhetünk a húgommal. A muzsika hangjaötéves koromban nagyon erős benyomást tett rám. Tudat alatt hatott rám a zene, és egyszer csak rájöttem, hogy a film, azon belül a rendezés érdekel igazán. A mozgókép számomra mindig az érzelmi utazásról szól, sosem a technikai oldalról közelítettem meg.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-04-30 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.