Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A pécsi Zsolnay Vilmos utca – Fotóesszé (Cseri László)

 

A Zsolnay utca a pécsi belvárostól a Gyárvároson át a Budai vámig tartó, egységes utcaképet nélkülöző útszakasz, amely azonban figyelemre méltó építményekkel büszkélkedhet. Ezeket mutatja be Cseri László fotóesszéje.

Az utcaképnek akadnak olyan elemei, amelyek az utcajegyzék szerint ugyan más utcákból közelíthetők meg, de a Zsolnay Vilmos utca látványát meghatározzák, mint például a Tudásközpont, a Lánc utcai rendelő, a Kodály Központ vagy a Garami József Labdarúgó Képző Központ.

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, illetve hivatalos becenevén Kaptár kulturális központ Pécs Balokány elnevezésű városrészében. Az intézmény látja el Dél-Dunántúl információs és dokumentumigényét, de közösségi, kulturális és szabadidős programok rendezésére is alkalmas. A tizenháromezer négyzetméteres, négyemeletes épületbe költözött a Csorba Győző Könyvtár (a korábbi városi, megyei könyvtár) és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Központi Könyvtára, valamint a PTE Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtár. Az épületben kialakítottak két kétszáz fős előadótermet és egy konferenciatermet, továbbá vannak kutatószobák és internetes munkaállomások is.

Tovább a jelenkor.net cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-04-27 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.