Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Látni tanulok – Tayler Patrick kiállítása (Fülöp Tímea)


Tayler Patrick: Egy csík mustár ╱ 2023 ╱ olaj, vászon ╱ 60×100 cm ╱ Fotó: Hegyháti Réka

Eltelt kétszáz év, és a művészt még mindig romantikus zseninek képzeljük. Csak a szleng változik, a gondolataink még a régiek, mert könnyebb a bőrdzsekit bomberre cserélni, mint újrakonfigurálni a világképünket. Egyébként is, csak az változtat a véleményén, akinek nem volt igaza már 14 évesen.

Tayler Patrick már témaválasztása miatt sem ülhetne a menő srácok asztalához. Portrét és csendéletet festeni olyan 19. századi, a festészettechnikán pörögni egészen kocka dolog, mintha a látvány után tökélyre kísérletezett csúcsfényekből YouTube-tutoriált akarna csinálni. Manapság túlzás szürrealizmus nélkül hiperrealistán festeni, hiszen mit kezdjek a semmiből szárba szökkenő gondolataimmal, mikor a túrókockák tetején úgy rezzen meg a zselé, mint Vénusz combján a háj? Velem van a baj? Vagy más is látja? Megszoktuk, hogy az asszociációk egy tárgytól egy eszméig vezetnek a lehető legrövidebb úton, így kissé zavarba ejtő, hogy még mindig a fizikai világban járunk a súlytalan metaforák kellemes biztonsága nélkül.

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-04-03 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.