Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Érzelmes zombi-apokalipszis – The Last of Us kritika (Pethő Balázs)


Pedro Pascal és Bella Ramsey

A The Last of Us sorozat mérföldkőnek számít a film történetében. Sok-sok évnyi próbálkozás és rengeteg kérdéses minőségű film után Hollywoodnak végre sikerült igazán minőségi mozgóképet adaptálnia egy videójátékból. Persze a lehető legerősebb alapanyagból hozták össze, hiszen a The Last of Us első és második részét minden idők legjobb játékai között tartják számon, amit leginkább a kiváló sztorinak és atmoszférának köszönhet és amiből (remek arányérzékkel) minden fontosabb elemet átültettek a sorozatba.

Bár kritikailag (eddig) alulteljesítettek, egyes korábbi feldolgozások kifejezetten jól szerepeltek a mozik pénztárainál. A Resident Evil hét mozifilmet is megélt, a Warcraft nagyvásznas verziója majdnem 500 millió dollárt hozott a konyhára, az 1995-ös Mortal Kombat bevétele pedig meghatszorozta a kiadásait. Azonban a rengeteg próbálkozás ellenére egy film sem váltott ki igazán pozitív kritikai visszhangot, még az olyan rendezők keze munkája sem, mint Duncan Jones vagy Ruben Fleischer. A játékosok csak úgy, mint a laikusok, elégedetlenül szemlélték a temérdek filmes átdolgozást: Tomb Raider, Sonic, Final Fantasy, Doom, Hitman, Far Cry, Max Payne, Uncharted, Prince of Persia, Silent Hill, Assasin’s Creed, stb., melyek minősége sosem érte el (sőt meg sem közelítette) a játékok kvalitását. A sikeres játék sokszor még akkor is filmre került, ha annyi történet volt benne, mint a Need for Speed-ben. Az ok nyilvánvaló: a nagy név majd úgyis becsalogatja a moziba a rajongókat.

Ezt törte meg a The Last of Us első évada.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-03-29 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.