Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Csongorból akartam kiindulni” Beszélgetés Guelmino Sándorral (Kutszegi Csaba)


Crespo Rodrigo és Guelmino Sándor az Amadeus olvasópróbáján / Fotó: Sipos Zoltán / Jászai Mari Színház, Népház

Ha valaki, hacsak tényleg nem ritka zseni, azt gondolja magáról, hogy tökéletes, és nincsenek önmagával szemben sohasem kétségei, hát, tudod, szerintem az egyenlő a művész halálával.

Guelmino Sándor meghatározása szerint a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház mostani évada „eléggé kísérletező”, ezért kifejezetten jól jön bele a szórakoztató, kicsit talán bulvár ízű Amadeus. Kíváncsiak voltunk rá, hogy mi más szólt még a népszerű Peter Shaffer-darab bemutatása mellett.

A sok közül mi volt a legfőbb oka annak, hogy éppen most éppen az Amadeust tűztétek műsorra?

A darabról évek óta beszélünk Crespo Rodrigóval (a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház igazgatója – a szerk. megj.) Már nem emlékszem, hogy végül is miért nem mutattuk be, de újra és újra előkerült a téma. Aztán tavaly rendeztem a kaposvári egyetem negyedéves színészhallgatóinak egy vizsgaelőadást. Sok tehetséges fiatalt megismertem ott, köztük egy olyat is, akivel feltétlenül szerettünk volna a továbbiakban is együtt dolgozni. Így került hozzánk Csabai Csongor, aki ötödik évfolyamosként nálunk végzi a szakmai gyakorlatát. Rodrigo is látta a vizsgaelőadást, meggyőződhetett róla, hogy igen tehetséges, képességes a srác. Nagy felelősség egy tehetséges főiskolás! 

Tovább a kutszelistilus.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-03-23 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.