Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Szemadám György: „Van miből építkezni belülről" – interjú


Szemadám György

Quodlibet címmel 2023. március 3-tól látható Szemadám György Munkácsy Mihály-díjas kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának tárlata a Pesti Vigadó földszinti kiállítótermében. A munkák zöme az elmúlt néhány évben készült, mégis azoknak a gondolatoknak a vizuális megjelenítése, amelyek a művészt egy életen át foglalkoztatták. Az április 30-ig megtekinthető kiállításról Szemadám György képzőművészt, írót kérdeztük…

– Képzőművészeti tárlatának címe egy zenei kifejezés, miért erre esett a választás?

– A „quodlibet" valóban a zenében használatos elsősorban. Azt jelenti szó szerint: „amiket szeretek", de úgy is értelmezhetjük: „válogatás a kedvencekből" vagy „a legjobbak". E kiállításon ötféle anyag szerepel: mindegyik nagyon fontos a számomra, de ezek nem feltétlenül alkotnak egyetlen egységet. Természetesen benne vannak a madarak, hiszen nagyon sok madaras festményem van, mostanában viszont már igyekszem egy kicsit eltávolodni tőlük.

Tovább az mma.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-03-12 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.